Jonavos Justino Vareikio progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Loreta Kazlauskienė ir dorinio ugdymo (etikos) bei gyvenimo įgūdžių mokytoja Edita Pilvinienė nuo spalio 22 d. iki 28 d. dalyvavo Erasmus+ programos bendrojo ugdymo darbuotojų mobilumo projekto mokymuose „Tarpkultūrinis mokymasis ir kultūrinė įvairovė švietime“ (angl. Intercultural learning and Cultural diversity in the Education“). Mokymai vyko Bolonijoje, Italijoje.

Mokymų metu mokytojos gilino tarpkultūrinio ugdymo sampratos žinias. Praktinių veiklų metu atliko individualias bei grupines užduotis su kitais mokytojais iš Graikijos, Vokietijos, Latvijos ir Vengrijos. Dalyviai dalinosi turima patirtimi, ugdant mokinius iš kitų šalių, bei gilino žinias naujais pavyzdžiais. Mokymų klausytojai susipažino su Bolonijos miesto kultūra bei istorija.

Mokymų metu mokytojos Loreta ir Edita per patyriminį mokymąsi įgijo praktinių žinių kaip mažinti atskirtį tarp kultūrų, įtraukiant kiekvieną mokinį, empatiškai, tolerantiškai bei kūrybiškai organizuojant ugdymo procesą. Mokytojos praplėtė tarpkultūrines, socialines ir emocines bei komunikavimo kompetencijas.

Informaciją pateikė Loreta Kazlauskienė ir Edita Pilvinienė

Projektas finansuojamas Europos sąjungos lėšomis, tačiau išreiškiamas požiūris ar nuomonė yra tik autorių. Tai nebūtinai atspindi Europos Sąjungos ar Švietimo mainų programos fondo požiūrį ar nuomonę. Nei Europos Sąjunga, nei dotaciją teikianti institucija negali būti laikoma už juos atsakinga.