Balandžio 23 d. vyko jau tradicija tampanti tėvų konferencija „Atsakinga tėvystė“. Konferencija prasidėjo žaviu popchoro „Repriza“ pasirodymu, kuris sukūrė ypatingą atmosferą. Progimnazijos direktorė Olga Mediekšė, pasveikinusi susirinkusius dalyvius, uždavė ne retorinį klausimą: „Ar būtini mokykloje vaikams mobilieji telefonai?“ Šis klausimas paskatino auditoriją susimąstyti ir padiskutuoti šeimose priimant sprendimą. Mokyklos tarybos pirmininkė Leonarda Šimonienė ir pavaduotojas Laurynas Gailius pakvietė progimnazijos bendruomenę prisidėti prie dar vienos svajonės įgyvendinimo.

Šios konferencijos pranešėjomis tapo mokyklos bendruomenės mamos, savo srities specialistės, kurios palietė temas, aktualias tiek suaugusiems, tiek vaikams. Vaida Kunickienė ir Živilė Tumavičienė dalinosi savo darbine Globos centro padalinio patirtimi, kaip rūpestis ir meilė keičia likimus ir kaip sukurti tarpusavio ryšį. Giedrė Narbutaitė - Kontrimė - Jonavos krašto muziejaus muziejininkė, pasidalino, kaip muziejus ir edukacijos gali sustiprinti šeimos ryšį, praturtinant gyvenimą naujomis patirtimis ir žiniomis. Priklausomybės ligų konsultantė Jūratė Gudliauskaitė – Godvadė palietė daug klausimų sukėlusią temą „Priklausomybės ir sveikata“. Pakvietė auditoriją giliau pažvelgti į šios temos svarbą ir pasekmes šeimai bei visuomenei. Vilita Kepežinskienė dalinosi savo patirtimi ir žiniomis, kaip kurti sveiką gyvenimo būdą ir žengti žingsnelius link jo.

Temos viena kitą papildančios ir aktualios. Norint, kad vaikai gyventų teisingai, tėvai, turi būti pavyzdžiu ir ne žodžiais mokinti, kaip derėtų elgtis, o savo elgesiu.

Dėkojame renginio moderatorei, tėvų aktyvo pirmininkei Violetai Šikšnienei, visiems dalyvavusiems ir laukiame kitais metais, siekdami toliau dalintis svarbiais gyvenimo principais ir patirtimi tėvams bei visai šeimai.

Informaciją ir nuotraukas pateikė direktorės pavaduotoja ugdymui Rigvita Grinskė ir tėvų aktyvo pirmininkė Violeta Šikšnienė.